U

Viden

Nyheder

Specialerhidden

Mennesker

Arrangementer

Om os

Karriere

Skrevet af

Yvonne Frederiksen
Partner LLM

Coronavirus – lov om forlængelse af retten til sygedagpenge for personer i særlig risiko vedtaget

Folketinget har vedtaget et lovforslag, som forlænger retten til sygedagpenge for personer i særlig risiko ved smitte med COVID-19 og pårørende til personer i øget risiko.

Vi har tidligere skrevet nyheder om den særlige ordning med ret til sygedagpenge for personer i særlig risiko ved smitte med COVID-19 og personer til pårørende i øget risiko. Vores seneste nyhed, fra dengang ordningen blev tilpasset materielt i efteråret 2020, kan læses her.

Ordningen er løbende blevet forlænget, og med det vedtagne lovforslag forlænges ordningen igen, så den nu gælder indtil den 31. august 2021. Det er ikke oplyst, om ordningen vil blive forlænget yderligere efter sommerferien.

Det er på det kommunale og regionale område blevet aftalt, at medarbejdere, som er omfattet af ordningen, har ret til fuld løn fra arbejdsgiver, hvis arbejdsgiver har ret til sygedagpengerefusion. Ordningen er på det kommunale område aftalt forlænget til den 31. august 2021, og dette forventes også at ske på det regionale område.

Indholdet i ovenstående nyhedstekst er ikke og kan ikke erstatte juridisk rådgivning.