U

Knowledge

News

People

Events

About us

Careers

Loading Events

« Arrangementer

  • This event has passed.

Kodex VII – en praksisorienteret gennemgang – del II

21. March 2024 @ 9:00 - 11:30

Kodex VII – en praksisorienteret gennemgang – del II

Norrbom Vinding stiller skarpt på HR-afdelingernes møde med de syv centrale embedsmandspligter og håndteringen af sagerne i praksis

21

marts 2024
Kl. 09.00 – 11.30

Norrbom Vinding
Dampfærgevej 26
2100 København

Deltagelse i morgenmødet er gratis

Reglerne i Kodex VII synes overordnet simple, men giver i praksis anledning til en række problemstillinger og dilemmaer, som offentligt ansatte skal tage stilling til hver eneste dag. I det andet af vores to morgenmøder om kodekset uddyber vi, med udgangspunkt i et offentligt HR-perspektiv, de sidste fire af de syv centrale embedsmandspligter – 4) udvikling og samarbejde, 5) ansvar og ledelse, 6) åbenhed om fejl og 7) partipolitisk neutralitet.

Kodekset var oprindeligt målrettet centraladministrationen, selvom reglerne gælder alle embedsmænd. KL har derfor netop lanceret et opdateret kodeks med et mere kommunalt fokus for at øge opmærksomheden på reglerne i kodekset i kommunalt regi, og vi vil netop gennem inddragelse af praksis søge at gennemgå Kodex VII med udgangspunkt i et generelt offentligt HR-perspektiv.

På morgenmødet vil vi blandt andet sætte fokus på de centrale embedsmandspligter og håndteringen af sagerne i praksis, herunder i forhold til:

  • Udvikling og samarbejde: Embedsmænd og andre offentligt ansatte skal løbende bestræbe sig på at forbedre deres rådgivning og bistand til den politiske ledelse. De skal i deres bestræbelse på at opnå de bedste resultater følge udviklingen på deres område, have fokus på, om kvalitet og effektivitet kan forbedres på deres ansvarsområde samt være åbne og lydhøre over for omverdenen og samarbejde med andre.
  • Ansvar og ledelse: Embedsmænd og andre offentligt ansatte skal aktivt medvirke til at realisere de opgaver, strategier og mål, som den politiske ledelse har fastlagt. Og de skal inden for lovgivningens rammer efterleve de instruktioner, som de modtager fra overordnede i overensstemmelse med ansvarsfordelingen i deres organisation.
  • Åbenhed om fejl: Ledelsen skal sikre en kultur, hvor fejl bliver håndteret hurtigst muligt, og hvor man lærer af fejl.
  • Partipolitisk neutralitet: Embedsmænd og andre offentligt ansatte skal i deres arbejde være partipolitisk neutrale, så de kan fungere som troværdige embedsmænd for skiftende politikere fra forskellige partier. Embedsmænd må ikke yde rådgivning og bistand til rent partipolitiske formål.

Bemærk: Et morgenmøde svarer til 3 pointgivende lektioner – vi udsteder gerne bevis for deltagelse.

Ved ønske om at deltage online, kan dette noteres under bemærkninger i tilmeldingsformularen.

Du kan læse mere om transport til og fra Norrbom Vinding here

Oplægsholdere

Søren Skjerbek
Partner LLM

Jørgen Vinding
Partner LLM

Details

Date:
21. March 2024
Time:
9:00 - 11:30
Event Category:
Event Tags:

Venue

Norrbom Vinding
København, Danmark

Organiser

Norrbom Vinding

Registrations are closed for this event