U

Knowledge

News

People

Events

About us

Careers

Loading Events

« Arrangementer

  • This event has passed.

Kodex VII – en praksisorienteret gennemgang – del I

6. February 2024 @ 9:00 - 11:30

Kodex VII – en praksisorienteret gennemgang – del I

Norrbom Vinding inviterer til det første af to morgenmøder om Kodex VII tirsdag den 6. februar 2024

06

februar 2024
Kl. 09.00 – 11.30

Norrbom Vinding
Dampfærgevej 26
2100 København

Deltagelse i morgenmødet er gratis

Reglerne i Kodex VII synes overordnet simple, men giver i praksis anledning til en række problemstillinger og dilemmaer, som offentligt ansatte skal tage stilling til hver eneste dag.

I det første af vores to morgenmøder om kodekset stiller vi med udgangspunkt i et offentligt HR-perspektiv skarpt på tre af de syv centrale embedsmandspligter – 1) faglighed, 2) lovlighed og 3) sandhed. Vores fokus vil i den forbindelse primært være den praksis, der har været på området, siden Bo Smith-udvalget afleverede sin rapport i 2015.

På morgenmødet vil vi blandt andet sætte fokus på HR-afdelingernes møde med de centrale embedsmandspligter og håndteringen af sagerne i praksis, herunder i forhold til:

  • Lovlighed: Al rådgivning og bistand til den politiske ledelse samt udførelse af beslutninger skal ske inden for rammerne af gældende ret. Men hvilke pligter har embedsmænd, når regelgrundlaget er åbent for fortolkning? Og hvornår har embedsmænd pligt til at sige fra?
  • Sandhedspligten: Sandhedspligten indebærer, at embedsmænd og andre offentligt ansatte ikke må videregive oplysninger, som er urigtige, eller som i den givne sammenhæng må anses for vildledende, ligesom de ikke må medvirke til, at kommunalbestyrelsen, borgmesteren eller et udvalg videregiver urigtige eller vildledende oplysninger.
  • Faglighed: Embedsmænd og andre offentligt ansatte skal handle inden for rammerne af almindelig faglighed. Dette indebærer, at al bistand og rådgivning skal ske på det bedst mulige faglige grundlag, og at politiske og andre i denne sammenhæng uvedkommende interesser ikke må diktere fagligheden, ligesom politiske holdninger ikke må fremstå med et vildledende fagligt skær.

Bemærk: Et morgenmøde svarer til 3 pointgivende lektioner – vi udsteder gerne bevis for deltagelse.

Ved ønske om at deltage online, kan dette noteres under bemærkninger i tilmeldingsformularen.

Du kan læse mere om transport til og fra Norrbom Vinding here

Oplægsholdere

Søren Skjerbek
Partner LLM

Details

Date:
6. February 2024
Time:
9:00 - 11:30
Event Category:
Event Tags:

Venue

Norrbom Vinding
København, Danmark

Organiser

Norrbom Vinding

Registrations are closed for this event