U

Knowledge

News

People

Events

About us

Careers

Loading Events

« Arrangementer

  • This event has passed.

HR-juraKonference 2022

24. November 2022 @ 9:00 - 17:00

HR-juraKonference 2022

Kom med til en dag fyldt med spændende temaer og masser af netværk, når vi sammen med Center for Ledelse afholder HR-juraKonference den 24. november 2022.

24

november, 2022
Kl. 09.00 – 17.00

CfL eller via Zoom
Folke Bernadottes Allé 45
2100 Copenhagen Ø

Medlemmer: 3.000 kr. / Andre: 5.000 kr. (ekskl. moms)

Kom med til en dag fyldt med spændende temaer og masser af netværk, når vi sammen med Center for Ledelse afholder HR-juraKonference den 24. november 2022.

Konferencen stiller skarpt på:

  • Nyt fra EU: Hvilke initiativer er enten vedtaget eller i støbeskeen, og hvor langt er de nået i processen? Vi ser bl.a. på status for direktiverne om mindstelønninger og om styrket anvendelse af princippet om lige løn til mænd og kvinder. Og hvordan fungerer den danske model egentlig, når EU-reguleringen skal implementeres?
  • Nye regler om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår: Vi gennemgår det forslag til ny lov om ansættelsesbeviser, som forventes fremsat i efteråret, og som skal implementere EU-direktivet om gennemsigtige og forudsigelige arbejdsvilkår. Loven træder i kraft den 1. januar 2023 og indebærer bl.a., at timegrænsen for, hvornår der skal udstedes et ansættelsesbevis sænkes, og at fristen for at udstede et ansættelsesbevis til nyansatte medarbejdere skærpes. Hvad skal virksomhederne særligt være opmærksomme på?
  • Omplaceringspligten i forbindelse med opsigelser: Hvor vidtgående er virksomhedens forpligtelse til at omplacere en medarbejder til en anden funktion – f.eks. i forbindelse med stillingsnedlæggelser? Både for at sikre, at opsigelsen er saglig efter funktionærloven, men også for at undgå, at man kommer i karambolage med f.eks. ligebehandlingsloven, forskelsbehandlingsloven eller den særlige beskyttelse af lønmodtagerrepræsentanter. Gælder der skærpede regler for det offentlige område, og giver omplaceringspligten særlige udfordringer for f.eks. de store virksomheder?
  • Nyt fra Folketinget: Vi kaster et blik på regeringens lovprogram for folketingsåret 2022/2023. Hvad kan vi forvente af lovgivningsinitiativer fra en kommende – rød eller blå – regering? Vi ser også nærmere på det lovforslag om initiativer til at modvirke seksuel chikane, som forventes fremsat i efteråret.
  • DEI – diversitet og inklusion: Ønsket om at være en mangfoldig og inkluderende arbejdsplads med respekt for forskelligheder fylder meget på virksomhedernes dagsorden. Men hvor langt kan man egentlig gå for at sikre diversitet og inklusion, uden at initiativer for særlige grupper bliver til forskelsbehandling af de øvrige medarbejdere? Og kan man overhovedet monitorere og måle på effekten af virksomhedens initiativer uden at overtræde forbuddet i forskelsbehandlingsloven mod at indhente og behandle bestemte oplysninger? Vi gennemgår muligheder og faldgruber.
  • Barsel: Det er tid til at gøre status på de nye barselsregler, som netop er trådt i kraft. Men hvorfor er det så vigtigt at skelne mellem fraværsret, dagpengeret og retten til løn under barsel? Loven giver forældrene adgang til samme antal uger med dagpenge efter fødslen, men betyder det, at virksomheden også skal ligestille forældrene, når det kommer til lønnet orlov? Og hvilke overvejelser bør virksomhederne gøre sig om de kommende muligheder for, at medarbejdere kan overdrage forældreorlov til sociale forældre og nærtstående? Vi giver input til en opdatering af virksomhedernes barselspolitik.​
  • Nyt fra Folketinget og domstolene: Vi opdaterer på den seneste retspraksis fra både EU-domstolen og de danske domstole. Der er nye afgørelser om bl.a. forskelsbehandling og 120 dages-reglen.

Se det fulde program og tilmeld dig konferencen here

Vi glæder os til at se dig hos CfL eller på Zoom.

 

Hvis du deltager via zoom vil du få dage inden konferencen modtage link og nærmere information.

Details

Date:
24. November 2022
Time:
9:00 - 17:00
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.cfl.dk/arrangementer/hr-jurakonference