U

Knowledge

News

People

Events

About us

Careers

Loading Events

« Arrangementer

  • This event has passed.

Aktindsigt i personalesager – aktuelle problemstillinger – del II

1. February 2023 @ 9:00 - 11:30

Aktindsigt i personalesager – aktuelle problemstillinger – del II

Norrbom Vinding inviterer til morgenmøde om aktuelle problemstillinger i aktindsigtssager onsdag den 1. februar 2023

01

februar, 2023
Kl. 09.00 – 11.30

Norrbom Vinding
Dampfærgevej 26
2100 København

Deltagelse i morgenmødet er gratis

Hent invitationen here

Aktindsigter udfordrer jævnligt offentlige arbejdsgivere – navnlig i personalesager, hvor man som arbejdsgiver, uanset et generelt ønske om åbenhed, skal balancere sine afgørelser mellem de modsatrettede hensyn; henholdsvis til åbenhed i forvaltningen og til sine medarbejdere.

På morgenmødet – som er en opfølgning på webinaret fra marts 2022 – belyser vi de nyeste tendenser på udvalgte områder, der knytter sig til HR’s behandling af aktindsigt i personalesager.

Bemærk: Et morgenmøde svarer til 3 pointgivende lektioner – vi udsteder gerne bevis for deltagelse.

På morgenmødet vil vi blandt andet sætte fokus på:

  • Hvilke stamoplysninger der skal udleveres, når fx borgere og journalister søger om aktindsigt i personalesager. Vi ser nærmere på den nyeste praksis fra Ankestyrelsen.
  • Personalesager starter ofte med oplysninger modtaget og journaliseret på andre sager. Med udgangspunkt i den offentlige interesse for ”kreditkort-sager” gennemgår vi aktindsigtsreglerne hele vejen fra regnskabsbilaget til den tjenstlige sanktion på personalesagen.
  • I ”konfliktsager” mellem medarbejdere ses der i stigende omfang at blive søgt om egenacces i kollegaens personalesag. Med afsæt i ombudsmandspraksis gennemgår vi de i praksis ganske komplicerede retlige overvejelser, der knytter sig hertil, herunder ser vi også nærmere på samspillet mellem offentlighedslovens regler om egenacces og på de databeskyttelsesretlige regler om indsigtsret.
  • Ikke sjældent afsættes der både hele og halve årsværk til at håndtere aktindsigtsanmodninger. Og sådan må det nok også være. Men vi retter alligevel blikket mod ressourcereglen, som kun ganske sjældent bringes i anvendelse – for det meste nok velovervejet?
  • Et nyt lovforslag om styrket beskyttelse af offentligt ansatte i sager om aktindsigt mv. er undervejs. Vi ser derfor også på de (forventede) kommende lovændringer, og hvilke konsekvenser de vil få for behandlingen af aktindsigtssager.

Oplægsholdere

Rasmus Linding
Partner

Søren Skjerbek
Partner

Rebekka Bormann Thorn
Associate

Details

Date:
1. February 2023
Time:
9:00 - 11:30
Event Category:
Event Tags:

Venue

Norrbom Vinding
København, Danmark + Google Map

Organiser

Norrbom Vinding